Zonnepanelen aansluiten meterkast

Uw zonnepanelen laten aansluiten op uw meterkast?

laagste prijs Werkzaamheden aan de meterkast

laagste prijs Uitbereiding bestaande installaties

laagste prijs Maatwerk meterkast

laagste prijs Advies over uw meterkast

laagste prijs Gratis advies en offerte

 

Zonnepanelen aansluiten meterkast

Zonnepanelen laten aansluiten op de meterkast

zonnepanelen worden steeds vaker gebruikt. Dat is omdat je met zonnepanelen je eigen stroom op kan wekken. Het is namelijk zo dat je een deel van de zonnestroom direct verbruikt en het overige stroom gaat terug naar het elektriciteitsnet. Wat veel stroom bespaart.

Aansluiten van zonnepanelen in de meterkast

Om zonnepanelen aan te sluiten aan uw meterkast heeft u een omvormer nodig. Meestal is het zo dat de omvormer wordt geplaatst in de garage of op zolder (Hier wordt meer over verteld). De kabel dat vanaf de omvormer naar de meterkast gaat, kan het beste niet langer zijn dan 15 tot 20 meter. daar wordt op gelet zodat de kabelverliezen onder de 1% blijft.

Zonnepanelen aansluiten op een 3 fase meterkast

Het is geen probleem als u een 3-fase groepenkast hebt in uw woning. Wanneer dat het geval is kunt u simpelweg een 3-fase omvormer aanschaffen. Zo zorgt u ervoor dat de stroom van de zonnepanelen in drieën wordt verdeeld. Het is niet mogelijk om een 3-fase omvormer met een 1-fase groepenkast aan te sluiten

Zonnepanelen aansluiten
Zonnepanelen zelf aansluiten

Zonnepanelen zelf plaatsen

Het is belangrijk om goed voorbereid te zijn als u de klus zelf wilt uitvoeren. U moet uzelf een aantal vragen stellen zoals: Gaat u de zonnepanelen horizontaal of verticaal zetten? Of de zonnepanelen naar het zuiden komen te liggen? Ook is het handig om af te vragen hoeveel panelen u wilt aanschaffen. Daarnaast is het ook erg belangrijk om de juiste materialen te kopen zodat het goed vast blijft zitten. De bekabeling mag niet anders dan waterdicht zijn. Hier heeft u doorvoerpijpen voor nodig en moet u een gat van 2cm maken in het dak. Zoals eerder besproken heeft u een omvormer nodig. Vanaf dat punt is het noodzakelijk om de zonnepanelen aan te sluiten in een vorm van een lus. Wanneer dat is gedaan is het tijd om de omvormer aan te sluiten in de meterkast. Wat de meest ingewikkelde stap is van het aanleggen. Het is aangeraden om onze specialisten hiervoor in te huren.

Zonnepanelen kabel naar de meterkast

Wanneer u de zonnepanelen aan de meterkast gaat aansluiten dan zijn een aantal punten belangrijk om te onthouden. Wanneer u een omvormer van 10A hebt mag u het aansluiten op een vrije groep van 16A. Met de omvormer van 12 A mag het een vrije groep zijn van 20A. De 16A omvormer mag een vrije groep van 25A gebruiken

Maak gebruik van een omvormer

Een omvormer is een apparaat dat zonne-energie omzet naar verbruikbaar energie. Er zijn meerdere varianten van de omvormer. Een omvormer kan invoerspanning veranderen naar andere soorten spanning. Zo kan de omvormer gelijkspanning naar wisselspanning omvormen. Of wisselspanning naar een wisselspanning met een andere frequentie. Een transformator kan dit niet.

Onze tevreden klanten aan het woord

{

Ik ben erg tevreden over de service. Niet alleen ben ik goed geadviseerd over het aantal groepen en de soort meterkast, ook was deze snel vervangen.

{

Mijn meterkast deed hier niet meer naar behoren. Door de snelle service kon deze gelukkig snel en voordelig vervangen worden.

{

Ik had thuis problemen met mijn meterkast. Gelukkig kon ik snel geholpen worden en is mijn meterkast vervangen zonder dat ik veel geld kwijt was.

Offerte voor het vervangen van uw meterkast?

Het samenstellen van een meterkast is snel en makkelijk gedaan. Bij het samenstellen moet u aan een aantal dingen denken. Er moet een keuze gemaakt worden of het een 1 fase of 3 fase aansluiting wordt. Daarna moet u bepalen hoeveel groepen u nodig heeft. Dit kunt u het beste doen door alle lichtpunten en stopcontacten in uw woning te tellen. Daarna bekijkt u hoeveel vermogen elk apparaat nodig heeft. De groepen kunnen daarna verdeeld worden. Ook is het verplicht om een hoofdschakelaar en twee aardlekschakelaars te plaatsen. Aardlekschakelaars voorkomen onveilige situaties zoals brand. Ook heeft u een beltransformator nodig, als u geen gebruik maakt van een draadloze deurbel. Voor meer info hierover kunt u ons contacteren. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw meterkast. 

GRATIS OFFERTE AANVRAGEN

Benieuwd naar de kosten? Vraag vandaag nog vrijblijvend een offerte aan.

Liever een medewerker spreken? Bel 085 019 3746

Offerte aanvragen

  • Wilt u foto's toevoegen?
  • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 4 GB.
    Call Now Button