Extra groep aanleggen

Een extra groep laten aanleggen doe je door een professionele elektricien in te schakelen!
Meterkast adviseur

Het kan gebeuren dat je merkt dat je elektriciteitsnetwerk niet meer genoeg is voor al je apparaten. Je stroombehoefte groeit, misschien door nieuwe apparaten of extra ruimtes die je van stroom wilt voorzien. Dan is het tijd om te overwegen een extra groep aan te leggen. Maar wanneer is dat precies nodig? Wat zijn de kosten en wat komt er allemaal bij kijken?

Wanneer moet je een extra groep aanleggen

Meestal is een extra groep aanleggen nodig als je merkt dat de stroom regelmatig uitvalt of als je nieuwe, zware elektrische apparaten gaat gebruiken zoals elektrische verwarmingsinstallaties of keukenapparatuur, waardoor je stroombehoefte groter wordt. De bestaande groepen in je groepenkast hebben een maximale belasting en als deze overschreden wordt, kan de elektriciteit uitvallen. 

Het is ook belangrijk om te kijken naar de veiligheid van je elektrische installatie. Als je bijvoorbeeld een ongeaard stopcontact hebt, is het verstandig om een extra groep te laten aanleggen in de meterkast met een geaard stopcontact. Het aanleggen van een extra groep zorgt ervoor dat je elektriciteitsnetwerk voldoet aan de huidige veiligheidseisen, zoals het nieuwe bouwbesluit dat vereist.

Meterkast offerte aanvragen?

Direct een offerte

De beste prijs

Advies op maat

De kosten voor een extra groep aanleggen

De kosten voor het aanleggen van een extra groep kunnen variëren, afhankelijk van diverse factoren. Welk merk groepenkast je kiest, de materialen die gebruikt worden en de complexiteit van de installatie spelen allemaal een rol. Gemiddeld genomen moet je rekenen op een prijs van ongeveer 150 tot 300 euro per groep. Dit bedrag omvat meestal het installeren van een nieuwe zekering, het trekken van nieuwe leidingen, en het plaatsen van geaarde stopcontacten. 

Houd er rekening mee dat als je een nieuwe groepenkast nodig hebt, de kosten hoger kunnen uitvallen. Soms is het aan te raden om een nieuwe aardlekschakelaar te plaatsen. Een aardlekschakelaar meet permanent of er stroom weglekt en zorgt ervoor dat de stroom stopt als er een afwijking wordt gedetecteerd, hierdoor blijft je huis veilig.

Extra groep aanleggen Meterkastvervangennu.nl

Groepen uitbreiden of vervangen

Soms kan het nodig zijn om bestaande groepen te vervangen of uit te breiden. Wanneer je merkt dat je groepenkast maximaal vier zekeringen per aardlekschakelaar heeft en je hebt meer groepen nodig, dan moet je een extra aardlekschakelaar plaatsen. De aardlekschakelaar plaats je in de meterkast en deze zorgt ervoor dat de stroomvoorziening stopt bij lekstroom. 

Controleer ook of je hoofdschakelaar genoeg capaciteit heeft als je een extra groep in de meterkast gaat aanleggen. De hoofdschakelaar staat vaak aan de voorkant van de groepenkast en zorgt ervoor dat je de gehele stroomvoorziening kunt uitschakelen wanneer dat nodig is.

Gratis advies op maat?

Vrijblijvende offerte

Scherpe tarieven

Advies op maat

Nieuwe zekering, geaarde stopcontacten, wat komt er allemaal bij kijken?

Als je een extra groep gaat aanleggen, komt er meer kijken dan alleen het toevoegen van een nieuwe zekering in de groepenkast. Je moet ook zorgen voor nieuwe leidingen en geaarde stopcontacten. De nieuw aangelegde leiding moet echt wegvallen in de bestaande infrastructuur en correct worden aangesloten op de nieuwe groep. Daarnaast moeten de bruine draden, blauwe draden en geel-groene aardedraad correct verbonden worden met de nieuwe zekering en de groepenkast.

Het kan ook nodig zijn om een gemeenschappelijke aarde verdeelblok te installeren. Dit verdeelblok zorgt ervoor dat alle geaarde onderdelen in je elektrische installatie met elkaar verbonden zijn. Als je bijvoorbeeld vier blauwe draden hebt die naar verschillende apparaten gaan, moeten deze allemaal correct worden aangesloten op de onderste polen in de groepenkast. 

Verder moeten de voorgestanste afdekplaatjes op de groepenkast op de juiste manier worden geplaatst om te zorgen dat alles netjes en veilig is afgewerkt. 

Bij het aanleggen van een extra groep is het belangrijk om de maximale belasting van de groepenkast in de gaten te houden. Te veel groepen kunnen ervoor zorgen dat de zekeringen overbelast raken en uitvallen. Daarom is het verstandig om bij meer dan vier nieuwe groepen een extra aardlekschakelaar voor de vijfde groep in de meterkast te plaatsen. Deze schakelaars zorgen ervoor dat de stroomvoorziening stopt wanneer er lekstroom ontstaat, hierdoor blijft je huis veilig.

Het aanleggen van een extra groep in de meterkast is een ingewikkelde klus, maar het zorgt ervoor dat je huis veilig en toekomstbestendig is. Zorg dat je altijd een professional inschakelt voor deze werkzaamheden om te garanderen dat alles volgens de geldende normen en richtlijnen wordt uitgevoerd. Op die manier kun je genieten van een betrouwbare en veilige stroomvoorziening in je huis.

Louwmans inschakelen
Wij zijn 24/7 bereikbaar
Gecertificeerde specialisten
Inclusief 8 jaar garantie
Alle elektra werkzaamheden
Ruim 20 jaar ervaring
Altijd een prijsindicatie vooraf

Offerte aanvragen

Vragen over het vervangen van de meterkast?

Wij adviseren u gratis en vrijblijvend!

Vraag gratis een vrijblijvende meterkast offerte aan

U ontvangt direct de beste offerte met een scherp tarief.

Offerte aanvragen

  • Wilt u foto's toevoegen?
  • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 4 GB.

    elektricien louwmans

    Herman helpt u verder met uw meterkast

    Wij zijn 24/7 bereikbaar
    Ervaren elektriciens
    Garantie op de meterkast
    Alle elektra werkzaamheden
    Meer dan 20 jaar ervaring
    Meterkast offerte vooraf
    Call Now Button